GRIT på hjemmekontoret - journalistikk og medieledelse

Read more

Hjemmekontoret begynner å slite på mange redaksjoner, men det finnes små og store grep for å holde ut (og lykkes!). Og ikke minst bli enda bedre på å utvikle journalistikk, nye ideer og kultur selv om vi ikke kan samles i som før.

When

10. December.

Time: 09:00 - 11:30


What

Organized by Mediebedriftenes Landsforening and Institutt for Journalistikk.

Format: Webinar som legges opp som en blanding av forelesninger og erfaringsdeling.

Som en del av kurset vil vi også opprette en Facebook-gruppe for deltakerne om «Hjemmekontoret for journalister og medieledere» - der man også etter webinaret og fremover kan fortsette å dele erfaringer og få innspill.

Kursledere: Siri Skaalmo og Hanne Løvik, Institutt for Journalistikk

Målgruppe: Norske journalister, fotografer, redaksjonsmedarbeidere, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere.

Kursbeskrivelse:

Kreativitet, motivasjon, digital møteledelse og variasjon pekes på av mange redaksjoner som krevende akkurat der vi er nå i hjemmekontorfasen. Hvordan får man til gode møter når halvparten er hjemme og halvparten på kontoret? Hvordan bidra til godt, kreativt arbeid med digitale verktøy? Hva gjør vi med kildene? Finnes det gode formater for gruppedynamikk over video - har noen svarene på hvordan dette gjøres best nå?

Og ikke minst - hvordan skal vi holde ut dette i lang tid fremover. GRIT handler og utholdenhet, eller evnen til å opprettholde interesse og arbeidskapasitet over tid.

På webinaret møter vi noen av de som har lyktes med digitalt samarbeid i redaksjoner, startups og kreative miljøer. Her er en smakebit fra programmet, som utvikles videre opp mot webinaret: